Kabashitor is sponsored by:~

Friday, August 03, 2007

Hehe... Last week,.. sa pi kursus ngan syahrom... then... Ni lah kali pertama dalam sejarah idup saya, keta rosak di highway... huk alo... Apa dah jadi Syahrom... isk isk isk
Kalau nak tau... meh kita buka enjin teno... hehe... Jan teno lama lama... nanti ntah apa pula yang akan terjadi...

Hiss... Kilat uda timing belt dia... haha... i mean,... timing belt putus la... adei... apa lah nak di wat... Ni mesti kompom valve bengkok ni... huhu

Ok... Call 1800-88 0000... Tut tut... "Hello, PLUS ke? ok... nak minta bantuan ni... keta saya tersadai kat tepi jalan... huk ala... aku ingat timing belt dah putus la... memang kompom bab aku dah buka..." hehe.. "Kat mana" "Alaa... kat Nilai.. KM 267.5 nak masuk Nilai dari Seremban"... "OIC... Tunggu jap k"!... Jeng jeng jeng... uda sampai...

Apa lagi... kena tarik lah... Time ni, nak kansel kursus pun ada dalam hati... nasib baik kursus wajib... yang lagi nasib baik, nasib baik aku top up RM 50 awal awal... Sekelip mata habis bab minta bantuan... hehe... Call EiMAS la... huk alo...

Sampai kat Tol Nilai, kitorang transfer kat lori forman pula... isk isk

Kami pun naik lori la... hehe

Sampai je kat workshop... Nama workshop memang tertera kat atas...

Ok... nak turunkan keta pula... adei... cian lori tu angkat keta buruk... hehe

Ok... kita buka enjin pula... Alamak... Yang putih putih tu means valve la tu... yang sudah bengkok... hehe

Ha-ah... Ni dia punya detail... lain kali, jan tunggu putus baru servis keta k... Lau keta Honda cam aku, takpe... hehe

Piston pun mesti kena abohol bab takut ada leaking... Timing Belt punya pasal, habis enjin kena tukar... hehe

Mekanik botak tu pula asyik nak mengular jak... pi kencing la... see... aku sempat amik bukti... hehe

Ok... masa untuk kira bil pula... hehe... Saya ingat ada dua kertas kajang penuh ngan list... hehe... murah je bagi orang orang kaya... RM 1550.00 je... hehe... habis gaji satu bulan... uwaa...

Ni mekanik botak tu... Allex nama dia... dia tengah call bini dia ni... dia terpaksa balik lewat lagi malam tu bab keta banyak masuk... hehe

Nasib kami time gaji (25/07/07) memang malang betul lah... dah lah keta rosak, hujan la pulak... terpaksa duduk dalam workshop...

Tapi kasut aku ni paling malang... Ntah camana aku gi kursus bawa kasut belah kiri jak... yang belah kanan ni pula aku tertinggal dalam workshop... Seminggu saya pakai kasut sukan pi kelas... isk isk... OBERMAIN ni... RM 2++.++ sa beli,... hehe

No comments: