Kabashitor is sponsored by:~

Monday, April 18, 2011

EPISOD 2: SECOND CHANCE...

Ini mangsa kedua saya... dia masuk sendiri dalam perangkap ni 14hb yang lepas... Tapi saya terpaksa kurung dia 2 hari dalam perangkap @ kasip ni sebab kerja kan... Yang ari enam baru2 ni baru saya buat keputusan apa saya mau buat sama tikus ni... 

Sekarang kan musim perayaan Paskah... Dalam bulan Paskah juga dikatakan bulan pembebasan... Dimana menjadi kebiasaan pada zaman dahulu kala, orang dari golongan hamba abdi akan dibebaskan oleh orang golongan bangsawan... Terdapat juga penjenayah yang dibebaskan pada hari hari Paskah bagi mengampuni kesalahan yang dia lakukan terhadap masyarakat...

Seperti juga pada zaman Yesus Kristus disalibkan, Julius Caesar membebaskan Yesus Barnabas, seorang penjenayah daripada hukuman salib... So,.. memandangkan ini bulan paskah... Saya mengambil keputusan untuk membebaskan si tikus yang kecil yang selalu pi mencuri makanan kami ni ke dalam hutan... Hehehe....
Nda dapat dibayangkan macamana gumbiranya tikus ini dilepaskan... Sebenarnya ini tikus kedua saya lepaskan... nda sanggup saya membunuh beliau... hahaha... Tapi saya punya niat bagus aa... Bagi dia lepas dalam hutan, then kalau ular makan ka, jadi mangsa kepada binatang lain, sa nda tau la... hahahaha... 

Mau tambah cerita, masa saya kasi lepas beliau tu... saya sempat cakap, "Semoga ko kasi kana saya numbur"... Hehehe... Then, kami pun pigi la shopping di KK... Kebetulan bini saya mau shopping di Segama, so.. saya pun singgah la beli nombor... Saya beli nombor kegemaran saya, 4107...
See... ada bukti pembelian lagi... Hahaha... ni nombor2 kegemaran saya ni... Kalau kamu mau tumpang sekaki, silakan... hahaha.... 
Dan inilah buktinya kemenangan saya... RM 200.00 owh... Hehe... Tidak sia sia saya membebaskan tikus tu... Ni lah yang dikatakan, "Everyone have their right to get the second chance"... Semua orang layak dapat peluang kedua... Nda kira kita ni bersalah macamanapun, berilah masa dan waktu untuk orang supaya mengampuni dan diampuni... So, Moral of the story,... Berbuat baik akan dibalas dengan kebaikan... Hehehe....

2 comments:

wafiqa said...

ngam betul oo holly. Bulih lah juga bikin beli ole2 utk anak2 kan ;)

Holly Sapikit said...

Haha... ole2 untuk diri sendiri sebab belum ada anak... hahaha